trans
         home | werkwijze | de therapeut | contact
 

 

Werkwijze

Het eerste consult bestaat uit een uitgebreid onderzoek, uit de verkregen gegevens volgt een diagnose en een behandelplan. Dit consult duurt een uur, vervolgconsulten duren 45 minuten.

Er bestaan verschillende geneeskundige tradities in de wereld, wij zijn het meest vertrouwd met ons westers model, de reguliere g eneeskunde, met als uitgangspunt:  alles is materie  botten, spieren, organen, DNA, zelfs tot in het allerkleinste detail blijft het tastbaar. Lichamelijke problemen hebben een materiële oorzaak: iets in het samenspel van de onderdelen van de 'machine' is ontspoord.

De Traditionele Chinese Geneeskunde is een geneeskundig systeem dat fysieke, emotionele, mentale en omgevingsfactoren met elkaar in verband brengt. Het uitgangspunt is het vrij stromen van qi.
Qi is de drijvende kracht achter alle processen in ons leven, het maakt dat we slapen en weer wakker worden, groeien, voelen , creatief zijn, dromen...

Met behulp van naalden (acupunctuur), kruiden en beweging (zhineng qigong)is het mogelijk de vrije stroom van qi te ondersteunen en herstellen.

yvonne leuveld acupunctuur   yvonne leuveld acupunctuur

Zhineng Qigong:
Deze medische vorm van Qigong bestaat uit simpele, snel aan te leren, vloeiende bewegingen. Door het beoefenen van Zhineng Qigong  onderhouden we onze energievoorraden (QI) en versterken we het zelfhelend vermogen van ons lichaam.
De oefeningen kunnen  ingepast worden in een behandeling, maar er zijn ook groepslessen.
Ieder jaar starten er lessen in september en januari. Natuurlijk kom ik graag een gastles geven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Kerkepad 2
  9918PT Garrelsweer
  06-50498155